İletişime geç

Edit Template

YDS - YÖKDİL - YDT için Sesli Metinler: "From Impartial to Perceptive: How Newborns’ Color Identification Skills Evolve Over Time"

Anasayfa - Blog

İngilizce yeterlilik sınavlarından olan yds – yökdil – ydt adayları için sınav kelimeleri ve temalarıyla hazırlanmış kelime, okuma, çeviri ve dinleme çalışmalarımızın ikincisi “From Impartial to Perceptive: How Newborns’ Color Identification Skills Evolve Over Time” yani “Tarafsızlıktan Algısallığa: Yeni Doğan Bebeklerin Renk Tanıma Becerilerinin Zamanla Nasıl Gelişir”.

Hedef Kelimeler

ENGLISHTURKISH
PalpablySomut bir şekilde
Inducesebep olmak
Impartialtarafsız
Compelzorlamak
Equivalentlyeşit şekilde
Glamorousparlak
Encounterkarşılaşmak
Indicategöstermek
Enhancegeliştirmek
Subtleince

English Version of the Text with Audio

Newborns’ ability to identify colors evolves palpably over time. At first, they may encounter challenges in distinguishing hues, as their color perception is not yet fully developed. However, research indicates that specific color exposure can induce improvements in their visual recognition. While some suggest that infants are initially impartial to color differences, others argue that introducing visually engaging, glamorous colors can compel faster development. Equivalently, subtle color variations might enhance their ability to recognize and differentiate hues. Thus, the environment’s visual stimuli play a crucial role in shaping how effectively newborns develop their color identification skills.

Turkish Translation of the Text

Yeni doğan bebeklerin renkleri tanıma yeteneği zamanla somut bir şekilde gelişir. Başlangıçta, renkleri ayırt etmede zorluklarla karşılaşabilirler, çünkü renk algıları henüz tam olarak gelişmemiştir. Ancak araştırmalar, belirli renk maruziyetlerinin görsel tanıma yeteneklerinde iyileşmelere neden olabileceğini göstermektedir. Bazıları bebeklerin renk farklılıklarına başta tarafsız olduğunu öne sürerken, diğerleri görsel olarak dikkat çekici, parlak renklerin daha hızlı gelişimi zorlayabileceğini savunmaktadır. Eşit derecede, ince renk varyasyonları, renkleri tanıma ve ayırt etme yeteneklerini geliştirebilir. Bu nedenle, çevrenin görsel uyarıları, bebeklerin renk tanıma becerilerini şekillendirmede önemli bir rol oynar.

Nasıl Çalışmalısınız?

YDS – YÖKDİL – YDT öğrencileri için hazırladığımız bu serimiz sınav kelimeleri ve temalarından oluşmaktadır. Okuma, kelime, çeviri ve dinleme becerilerinizi hedeflemektedir. Adayların bu materyali çalışırken dikkat etmesini istediğimiz nokta kelimeleri metin bağlamında öğrenmeye çalışmasıdır.

YDS – YÖKDİL – YDT çalışırken grammar (dil bilgisi) ve comprehension (okuma-anlama) dengesi oluşturmak önemlidir. Bunun yanında kelime çalışması tüm kapsayıcılığıyla adayların önüne sürekli çıkmaktadır. Tam da bu noktada adaylar kısır döngüye girmektedir. Dolayısıyla kelime yds – yökdil – ydt adayları için önem arz etmektedir. Bu nedenle biz de bu serimizle adayların metin içinde kelime çalışması yapmasını hedefliyoruz. Aynı zamanda sesli destekle comprehension ve farkındalık becerilerini geliştirmelerini hedefliyoruz.

Peki bu materyalimizi nasıl çalışmalısınız sevgili yds – yökdil – ydt adayları?

  • Hedef kelimeleri günlük çalışmanıza dahil ediniz.
  • Sesli dinleyerek metni okuyunuz.
  • Bu esnada “shadowing” dediğimiz teknikle telaffuz beceriniz için de çalışabilirsiniz.
  • Bold olarak gösterilen hedef kelimeleri metnin bağlamından hareketle anlamaya çalışınız.
  • Daha sonra, metni elinize kalem kağıt alarak çeviriniz.
  • Son olarak da verdiğimiz çeviri ile kıyaslayarak kaçırdığınız yerlere odaklanınız.

Son Yazılar

Bilgi ve İletişim için

YDS - YÖKDİL ve YDT ile hemen barış!

Tüm haklarımız saklıdır.

Çalışma Saatleri

All rights are reserved.

© 2024 aladilakademisi.com